LUŠTen SEPTEMBER

LuštenSEPTEMBER
 

Langaš s paradižnikovo omako

Foto: Profimedia

SESTAVINE

Za 12 kosov potebujete:

ZA OMAKO:

  • 600 g češnjevih paradižnikov
  • 5 strokov česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 žlico rdečega vinskega kisa
  • 1 žlico sladkorja v prahu
  • morsko sol
  • mleti črni poper
  • peščico listov bazilike

ZA LANGAŠ:

  • 200 ml mlačnega mleka
  • 20 g kvasa
  • 300 g polostre moke
  • 1 žlico sladkorja
  • 2 kuhana in drobno naribana krompirja
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • 200 g gavde za posipanje

POSTOPEK

  1. Paradižnike na vrhu zarežite. Skupaj s česnom jih prenesite na pekač. Približno 15 minut jih pecite v pečici, predhodno ogreti na 200 °C. Pečene paradižnike in česen olupite in sesekljajte. Dajte jih v skledo, dodajte olje, kis, sladkor, sol, poper in baziliko ter dobro premešajte.
  2. Iz malo mleka, kvasa, žličke moke in žlice sladkorja naredite kvasec. Preostalo moko presejte v skledo in jo zmešajte s krompirjem, preostalim mlekom in kvasom. Zgnetite gladko testo in ga pustite na toplem mestu vzhajati približno eno uro.
  3. Nato testo še enkrat pregnetite in razdelite na 12 delov. Oblikujte jih v kepice in pustite še nekaj časa vzhajati. V ponvi na segretem olju jih na obeh straneh zlato rjavo ocvrite. Pripravljene langaše odcedite na papirnati brisači in premažite s paradižnikovo omako. Na koncu jih posujte s sirom.

KAJ PA VI PRAVITE O LUŠTni DRUŽINI IN LUŠTnem PARADIŽNIKU?

»Luštov paradižnik je enostavno dober. Ne samo dober, ampak najboljši, kar jih je. Veseli me, da ga lahko najdem na trgovskih policah in si potem pripravim kaj okusnega za pod zob. Najrajši imam tistega čisto "malega", saj se mi zdi najbolj okusen. Ekipi podjetja Lušt želim še naprej uspešno prodajo, da prodajo še veliko paradižnikov in nas tako še naprej razveseljujejo z njihovimi okusi, ki so enostavno neponovljivi in preprosto super. Vse dobro Vam želim!!!«
Amanda Tetitkovič

Pri tem receptu se najbolje obnese LUŠTek (mešanica češnjevih paradižnikov).

Mešanica štirih drobnoplodnih sort paradižnika predstavlja odličen prigrizek k malici. Pakiran je v priročni »to go« embalaži, zato ga lahko vzamete kar na pot. Črni, rumeni in dve sorti rdečih češnjevih paradižnikov obarvajo vaše obroke, obožujejo jih pa tudi otroci, saj zgledajo kot bombončki.

2024

Vsak mesec nova LUŠTna jed s paradižnikom.

LUŠTni svetovalec