LUŠTen JUNIJ

LuštenJUNIJ
 

Paradižnikov fondi z zelenjavo

Foto: Profimedia

SESTAVINE

Za 4 porcije potrebujete:

  • 1 strok česna
  • 150 g mocarele
  • 150 g skute
  • 2 žlici masla
  • 1 čebulo
  • 250 g nasekljanega paradižnika za mezgo
  • 125 ml belega vina
  • majhen šopek bazilike

POSTOPEK

  1. Olupite česen, razpolovite ga in z njim namažite posodo za fondi. Sir na drobno naribajte. V ponvi raztopite maslo, dodajte drobno sesekljano čebulo in jo podušite do zlato rjave barve.
  2. Nato prilijte vino, nasekljan paradižnik za mezgo in zavrite. Postopoma vmešajte skuto in nariban sir, dokler ne dobite kremaste mase.
  3. Na koncu vmešajte drobno sesekljano baziliko. Lonec za fondi prestavite na štedilnik in segrevajte na srednji temperaturi. Postrezite z narezano zelenjavo po okusu.

KAJ PA VI PRAVITE O LUŠTni DRUŽINI IN LUŠTnem PARADIŽNIKU?

»Paradižnik, ki ga pridelujejo pridne roke  iz Prekmurja,  je dejansko izjemen. Po okusu in videzu, je pravzaprav nekaj novega. Podpirati moramo domače proizvajalce, ki se trudijo,  po svojih najboljših močeh, za nas kupce, da lahko uživamo slovenski paradižnik, ki je najboljši. Prav bi bilo, da smo res zvesti našim pridelovalcem. Prekmurje pa je očitno kraj, kjer so  ljudje in proizvod na pravem mestu. Veliko uspeha želim vsem, ki se trudite za nas, hvala.«
Renata Modic Mislej

Pri tem receptu se najbolje obnese SLIVOV PARADIŽNIK LUŠT.

Podolgovata oblika paradižnika že spominja na slive, vendar ko ga okusite, ni dvoma, da gre za slasten paradižnik. Sladkast okus paradižnika bo popestril vaše obroke in jih osvežil. Odlično se obnese v solatah ter v kombinaciji s feta sirom.

2024

Vsak mesec nova LUŠTna jed s paradižnikom.

LUŠTni svetovalec