LUŠTen JANUAR

LuštenJANUAR
 

Tart s paradižnikom in kozjim sirom

Foto: Profimedia

SESTAVINE

Za 4 porcije potrebujete:

ZA BISKVIT:

  • 250 g navadne moke
  • ½ žličke soli
  • 120 g masla
  • 1 rumenjak

ZA NADEV:

  • 100 g svežega kozjega sira
  • 2 jajci
  • 100 ml smetane (30 %)
  • 2 vejici timijana
  • 10 listov bazilike
  • sol
  • sveže mleti črni poper
  • 200 g češnjevega paradižnika

POSTOPEK

  1. V skledi zmešajte moko, sol, maslo, rumenjak in žlico hladne vode. Temeljito pregnetite v gladko testo, dajte ga v plastično vrečko in postavite v hladilnik.
  2. Medtem v drugi skledi zmešajte kozji sir z jajci, smetano, sesekljanimi zelišči ter začinite s soljo in poprom.
  3. Testo razvaljajte, razporedite po pekaču in pecite pri 180 °C približno 10 minut.
  4. Ko ga vzamete iz pečice, nanj vlijte sirovo zmes, na vrh položite češnjeve paradižnike in pecite pri 180 °C še 20 minut.

KAJ PA VI PRAVITE O LUŠTni DRUŽINI IN LUŠTnem PARADIŽNIKU?

»Del lanske zime ni bilo mogoče kupiti paradižnika "Lušt" v naših trgovinah. Sedaj pa je spet na voljo. Tako sva se ga z ženo navadila, da je bilo prav hudo. Vaš paradižnik je z veliko prednostjo najbolj okusen na našem tržišču. Pa tudi veliko različnih vrst za različne vrste jedi je super. Le tako naprej. Še cena: je malo višja, a kvaliteta se plača mar ne?«
Milan Ferenc

Pri tem receptu se najbolje obnese ČEŠNJEV PARADIŽNIK LUŠT.

Pravijo, da je najmanjše tudi najslajše! V družini LUŠTnih paradižnikov so češnjevi paradižniki najbolj aromatični in tudi najokusnejši. Okusi so skoncentrirani v majhnih, okroglih plodovih, ki se odlično obnesejo v kombinaciji z mocarelo.

2024

Vsak mesec nova LUŠTna jed s paradižnikom.

LUŠTni svetovalec