Vam je zmanjkalo idej za pripravo jedi iz LUŠTnega paradižnika?
Pridružite se Gorazdu, ob tem pa spoznajte še številne zanimivosti o paradižniku in se naučite še kakšnega trika pri pripravi jedi! Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠTno in zabavno!
SESTAVINE:
Kruh popečemo na rebrasti ponvi. Medtem na krožniku pripravimo zajetno količino morske soli in mletega popra. Paradižnika prerežemo na pol in ju s prerezano stranjo pomočimo v sol in poper. Tako začinjeni polovici paradižnika najprej popečemo na prerezani strani. Nato ju obrnemo in popečemo še na drugi strani. Pečenim polovicam paradižnika odstranimo lupino in ju na drobno narežemo. Popečen kruh namažemo s česnom, nanj naložimo kupčke narezanega paradižnika, na tanko narezano mlado čebulo in vse skupaj pokapljamo z bučnim oljem.
Ljubitelji LUŠTnega paradižnika in njihovo LUŠTno ustvarjanje v kuhinji. Vabljeni k ogledu posnetkov.